top of page
  • Poza scriitoruluiMinali Planner

Cum să îți organizezi plannerul cu sistem pe disc

Planificarea poate fi copleșitoare dacă nu ai un sistem creat care să funcționeze pentru tine. Nu orice layout ne este potrivit, creierul nostru fiind diferit are nevoie de așezarea lui proprie în pagină. Iar asta presupune testare cât mai multă.

Trebuie să învățăm să ne cunoaștem creierul nostru cât mai bine. Plannerele cu ghidaj pot fi de mare ajutor, dar poate pentru tine nu funcționează lucrurile așa. Și este în regulă, nu trebuie să fim toți la fel. Crearea unor pagini într-un jurnal de tip bullet journal este poate ceea ce ai nevoie, sau poate relația cu o structurare pe ore (time blocking) este mult mai la adecvată felului tău de a fi. Alte persoane au nevoie doar de un spațiu unde să noteze informațiile esențiale și poate o listă de to do-uri. Funcționăm într-atât de diferit încât nu va exista vreodată vreun planner perfect.

Sistemul pe discuri a plannerelor Minali îți oferă flexibilitatea de care ai nevoie pentru a putea să îți organizezi lumea interioară și cea exterioră în maniera potrivită ție.


Cum poți să-ți organizezi plannerul pe disc?

Dacă ți-ai cumpărat un planner pe discuri sau ai în gând să achiziționezi unul, iată cum îl poți organiza pentru a corespunde modului tău de planificare.


1. Alege layoutul cu care simți sau știi că se potrivește stilului tău de viață. Niciunul dintre layouturi nu este mai rău sau mai bun decât celălalt. Ele te ajută, dar trebuie să fie potrivite modului tău de percepere a timpului. Toate plannerele au layouturi la alegere.



Layoutul Vertical - Acesta poate fi puțin intimidant, cu toate că pleacă de la aceași idee verticală ca layoutul Time Blocking. Diferența este că nu vine cu ghidaj pe ore, ci doar cu simple secțiuni pe care le poți structura în funcție de ce nevoi ai. Îl poți structura pe ore dacă vrei, sau cele trei blocuri dintr-o zi le poți repartiza astfel - o secțiune pentru taskurile de dimineață, una pentru cele de la prânz, iar alta pentru cele de seară. De asemenea, dacă ai proiecte diferite le poți separa în blocuri ca să urmărești evoluția structurat.







Layoutul Time Blocking - structurat pe ore. Dacă ești o persoană care are nevoie de gestionarea timpului pe ore astfel încât să simți că îți maximizezi orele la maximum, acesta este ideal pentru tine. Organizarea taskurile pe ”blocuri” de timp te poate ajuta să controlezi orele cât mai eficient și mai productiv. Îți oferă claritate, intenție și limite precise pentru ziua de lucru. Rudă cu acest sistem este metoda Pomodoro, dacă rezonezi cu ea cu siguranță acest layout ți se potrivește.




Layoutul Clasic - este un layout care îți va permite să iei notițele necesare, are un spațiu generos pentru fiecare zi. Îl poți strucutura în funcție de nevoie. Dacă ești o persoană care are nevoie să noteze cât mai repede lucruri importante, acesta este layoutul care te poate ajuta.





2. Alege luna de începere a plannerului.

Plannerele pe disc îți oferă posibilitatea să îți alegi luna din care vrei să începi. Nu ești condiționată de timp.


3. Adaugă inserturi

O gama largă de inserturi special concepute pentru diferite arii din viață le poți adauga în planner. Meal Plan, Fitness Tracker, Goals Setting, Pagini Zilnice, Pagini de notițe (liniate sau punctate), Tracking pe obiective, Buget, Gratitudine etc.

Sunt concepute să le poți insera în fiecare zi, săptămână sau lună pentru a te organiza mult mai bine. Fiecare pachet conține 20 de foi.





4. Poți scoate foile ușor

Cea mai des întrebare pe care o primesc este dacă discurile nu deranjează la scris. Nu mai mult ca la sistemul pe arcuri. Avantajul aici este că dacă simți că te deranjează foarte tare și nu poți scrie când ai ajuns cu mâna în drepul lor, poți scoate pagina cu ușurință și o pune la loc imediat. Foia nu se va deteriora indiferent de câte ori o vei scoate. Trage din partea de sus sau din cea de jos a foii atunci când o scoți pentru a te asigura că nu rupi foia.

Fiind un sistem flexibil poți scoate lunile pe care le-ai folosit deja sau cele care sunt la distanță de timpul prezent, astfel încât să adaugi inserturile necesare. Poate vrei să iei plannerul cu tine peste tot, nu-ți îngreuna geanta. Scoate ce luni nu ai nevoie și lasă doar paginile din prezentul apropiat. Umărul și mâna ta îți vor mulțumi după.





5. Folosește stickere

Plannerele sunt create pentru a fi ușor de folosit și a te ajuta să poți planifica aspecte din viață cu ușurință și rapiditate. Poți însă să fii și mai creativă și să adaugi stickere speciale pentru planner sau chiar să desenezi. Hârtia de 120gsm îți va permite să te joci cu markere sau carioci sau chiar să pictezi. Deși cuvântul planner poate părea unul strict profesional nimic nu ne împiedică să ne folosim creativitatea și în acest fel.



Dacă ai și alte idei împărtășește-le cu noi în secțiunea de comentarii.

bottom of page